06 aprilie 2014

Rolul sportului in adolescenta

De ce e sportul important in adolescenta?
Despre adolescenta putem spune ca este varsta schimbarilor uimitoare, a marilor pasiuni, dorinte si ambitii. E perioada in care trebuie a le incerce pe toate, sa simta cat mai mult, sa traiasca din plin. 

Nimic mai adevarat. Din punct de vedere anatomic si fiziologic, corpul unui adolescent trece prin nenumarate modificari intr-un timp relativ scurt. Asta nu duce decat la discomfort fizic, dar si la neincredere, incertitudine, rusine, excitatie sau inhibitie. 

Tocmai de aceea, sportul ajuta corpul adolescentului sa se armonizeze si, in plus, e cel mai placut mod de a se elibera de tensiunea acumulata. Mai mult decat atat, cei care alearga, joaca fotbal, tenis ori baschet, scapa de obezitate si se ating mai rar de alcool sau de pachetul de tigari. Ca sa nu mai spunem ca, sportul e alternativa sanatoasa la activitati cum sunt privitul excesiv la televizor sau orele pierdute in fata calculatorului.

Ora de sport e vitala pentru tineri ?
Ca parinte, nu iti cocolosi copilul. Intr-adevar are mult de invatat, urmeaza examene grele pe care e neaparat sa le treaca, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunte la sportul de la scoala. Parintii care fac astfel incat sa-si scuteasca tinerii de la ora de sport, crezand ca le fac un serviciu copiilor, gresesc enorm. 
Adolescentul tau are nevoie de sport mai mult decat iti inchipui.
 Specialistii recomanda unui adolescent aproximativ 60 de minute de miscare in fiecare zi.
Sportul nu inseamna doar muschi si genoflexiuni, ci relaxare, scapare de tensiuni si stres, ori chiar distractie
 Gandeste-te ca, prin sport, corpul  va creste si se dezvolta armonios. 
Invata sa iubesti aerul, apa, miscarea, eforturile si exercitiile fizice.

Nu degeaba auzim peste tot ca trebuie sa facem miscare. Chiar medicii recomanda diverse forme de sport pentru ca organismul sa faca fata tuturor greutatilor ce-l asteapta. 
Sportul, in general, conduce la intarirea sanatatii, la desavarsirea calitatilor fizice si psihice, creste vitalitatea, dar si puterea de munca a unei persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu